STARS 3X1

Osnovna pravila: Da bi postali menadžer morate imati svoju ekipu, svaka partija predstavlja STARS 3x1 za vašu ekipu. Kao menadžer morate izabrati ekipu i taktiku.  Prije početka igre dogovorite se do koliko pobjeda igrate. Možete igrati do 2 pobjede ili do 3 pobjede. U slučaju da igrate do 2 pobjede, za početak igre potrebno vam je 33 igrača u špilu karata od čega 3 moraju biti golmani. U slučaju da igrate do 3 pobjede, za početak igre potrebno vam je 55 igrača, od čega 5 moraju biti golmani.
Početak pojedinačne partije:
Izaberite iz špila karata 11 igrača dovoljno dobrih za pobijediti suparnika. Čuvajte u tajnosti vašu formaciju do zadnjeg trenutka (sakrijte svoju polovicu terena) i tako pobijedite u STARS 3x1.

PRAVILA IGRE I TAKTIČKI SAVJETI STARS 3X1


Sakupljaj igrače, složi ekipu, osvoji prvenstvo!!!

Pravila igre i taktički savjeti:

  • Pozicioniranje igrača

Savjetujemo da igrače stavljate na njihove pozicije.  Na primjer, ako igrača koji igra u vezi stavite na njegovu prirodnu poziciju, dobivate extra bod.

  • Balansiranje postave

Pokušajte jednoliko raširiti igrače kroz 3 linije. Ako odlučite na ojačavanje samo jednog reda, oslabit ćete druga 2 i možda izgubiti utakmicu.

  • Suigrači

Igrači istih klubova dobro se poznaju. Ako je moguće, pokušajte ispuniti red igračima iste ekipe. To donosi 2 dodatna boda.

  • Element iznenađenja

Nemojte stalno igrati jednom taktikom. Time dajete suparnicima priliku naučiti kako vas napasti. Iznenadite ih različitim formacijama i igračima.

  • Budite spremni na kaznene udarce

Ako STARS 3x1 završi neriješeno, budite spremni na penale. Uključite u igru što više stručnjaka za penale. Onaj tko ima više stručnjaka za penale, pobjeđuje.

Tržište igrača

Novi igrači su jako važni za poboljšanje momčadi. Mijenjajte kartice s prijateljima, tržište je ključno za svakog dobrog menadžera. Zapamtite, možete mijenjati više kartica za jednu s jačim bodovima i obrnuto.

Sadržaj igre

Svaka kartica predstavlja igrača. Zvjezdice predstavljaju sposobnost igrača. Razlikujemo 1, 2, 3, 4 i 5 razinu. Što više zvjezdica ima igrač, više vrijedi. Boja sa strane govori koja je igračeva prirodna pozicija (golman, obrana, veza, napad).

Posebne sposobnosti

Neki igrači imaju posebne sposobnosti (stručnjaci za penale) i one služe i kod neriješenog rezultata. U slučaju neriješenog rezultata imate golmane specijaliste i igrače specijaliste. Onaj sudionik STARS 3x1 koji ima više specijalista pobjeđuje.
Teren ima 3 linije na koje smještate igrače i slažete formaciju ekipe.

Pravila

Da bi postali menadžer morate imati svoju ekipu, svaka partija predstavlja STARS 3x1 za vašu ekipu. Kao menadžer morate izabrati ekipu i taktiku.  Prije početka igre dogovorite se do koliko pobjeda igrate. Možete igrati do 2 pobjede ili do 3 pobjede. U slučaju da igrate do 2 pobjede, za početak igre potrebno vam je 33 igrača u špilu karata od čega 3 moraju biti golmani. U slučaju da igrate do 3 pobjede, za početak igre potrebno vam je 55 igrača, od čega 5 moraju biti golmani.
POZOR: U ŠPILU KARATA SE NE MOGU NALAZITI ISTE, ODNOSNO DUPLE KARTE!
Početak pojedinačne partije:
Izaberite iz špila karata 11 igrača dovoljno dobrih za pobijediti suparnika. Čuvajte u tajnosti vašu formaciju do zadnjeg trenutka (sakrijte svoju polovicu terena) i tako pobijedite u STARS 3x1. Možete igrati i bez terena, na podu ili čak s kartama u ruci.

Izaberite svoju savršenu ekipu iz snova

Imate šansu stvoriti i voditi svoj tim. Pažljivo izaberite tim i taktiku, i pokušajte pobijediti svaku STARS 3x1.
Možete organizirati i turnire, te lige kako bi igra bila zanimljivija.

Izbor tima

Tim mora biti složen od 11 igrača. Izaberite prvih 11 igrača iz svog špila karata. Ostatak špila držite sa strane.
Podijelite tim u 3 linije – napad, sredina i obrana.
Golman mora postojati u svakoj ekipi i mora igrati u svojoj poziciji, a svi ostali mogu biti bilo gdje. Trebalo bi biti barem 2 igrača u svakom redu. U obrani uz golmana moraju biti minimalno 2 igrača.
U jednoj ekipi ne smije biti duplih karata.

Slijed igre

Izaberite 11 igrača i kada ste vi i suparnik spremni sa formacijom zaigrajte STARS 3x1!!!
Pobjednik je odlučen nakon zbrajanja bodova.
Nakon završetka partije, igrače koji su sudjelovali u toj partiji odložite na stranu, te karte ne mogu više sudjelovati u ostalim partijama.
Izaberite novih 11 igrača iz svog špila. ( U novoj partiji ne mogu sudjelovati igrači koji su već sudjelovali u prethodnoj partiji)

Kako računati bodove

Zbroji sve bodove igrača za svaku liniju. Svaka zvjezdica nosi jedan bod.
Dodaj bod za svakog igrača na svojoj poziciji (golman i obrana na plavoj, veza u žutoj i napad na crvenoj).
Dodaj svakoj liniji koja ima igrača sa specijalnim vještinama po jedan bod (npr. Ako imaš golmana sa specijalnom vještinom, dodaj toj liniji bod).
Dodaj 2 boda liniji koja ima sve igrače iz istog kluba (npr. Ako imaš sve igrače iz Barcelone dodaj liniji napada 2 boda).

Pobjednik STARS 3x1 je

Onaj tko pobijedi u linijama, odnosno tko ima više bodova u liniji od suparnika osvaja tu liniju. Igra se tako da uspoređuješ svoju napadačku liniju sa suparnikovom obrambenom, svoju obrambenu sa suparnikovom napadačkom, te vezni red s veznim redom. Npr. Jedna strana ima bolji napad i obranu ali lošiju vezu i pobjeđuje sa 2:1.

Neriješeno

Se događa u 3 slučaja:

  • Svaka ekipa pobijedi u jednoj liniji, a treća je neriješena ili je neriješeno u sve 3 linije. Pobjednik STARS 3x1 je tada onaj suparnik koji ima više specijalista za penale.
  • Ako je i to jednako, pobjeđuje onaj tko ima sveukupni veći broj bodova za sve 3 linije. Na primjer, po linijama je neriješeno, obojica suparnika imaju po 2 specijalista za penale, ali je jedan osvojio 32 zvjezdice, a drugi 29 zvjezdica. Pobjednik je onaj koji je osvojio 32 zvjezdice. Malo je vjerojatno, ali ako se  dogodi da i tada imaju isti broj zvjezdica , susret se ponavlja.


Pobjednik

Ukupni pobjednik osvaja jednu kartu igrača gubitnika:

  • Iz špila pobijeđenog igrača nasumice izvlači jednu kartu


Nova partija

Igra počinje ispočetka, te vrij